Kompression og venøs lidelse

Fakta

Venøs lidelse også kaldet “venøs insufficiens” kommer ofte over tid og skyldes, at veneklapperne ikke fungerer optimalt.

Væsken ledes ikke væk fra f.eks. benene og man vil opleve ødemer/hævelser (væske).

Ved at anlægge en kompression hjælper man veneklapperne med at lede væsken bort og ødemet vil svinde.

Image link

Fortsætter man ikke med kompression efter ødemet er væk, vil det komme tilbage.  Derfor vil der, efter bandagering af venøs insufficiens, altid være behov for kompressionsstrømper.

Fakta om bensår

Bensår kommer af flere forskellige grunde. Såret kan være påført mekanisk udefra, f.eks. fra stød, tryk eller slid, eller det kan komme indefra p.g.a. dårlig blodcirkulation.

Der vil ofte komme væske til området og man vil opleve en hævelse lokalt.

For at mindske ødemet og fremme helingen, vil man ofte anlægge kompression – og der vil være behov for kompressionsstrømper efter heling.

Specialstrikkede strømper til venøs lidelse

Til langvarige moderate hævelser evt. med skinnebenssår iblandet, anbefaler vi altid specialstrikkede kompressionsstrømper. Det er vigtigt for din hævelse og bortledningen af den overflødige væske, at din benstrømpe og/eller tåkappe passer over det hele og ikke kun på få målepunkter.

Tilpasning af kompressionsstrømper

Når vi tilpasser en kompressionsstrømpe til dig, tager vi specielle hensyn til:

  • Hvordan dit ben ser ud
  • Hvordan dit hævede ben har reageret på din behandling
  • Hvordan dine eventuelle tidligere strømper har fungeret

I valg af strømper er det desuden vigtigt at tage hensyn til dit daglige virke, arbejde, fritid, belastning m.v.

Kontrol

Det er vigtigt at følge med og kontrollerer at kompressionsstrømpen fortsat passer til situationen, derfor vil der være regelmæssig kontrol af din tilstand og kompressionsstrømpens funktion.Den rette kompressionssklasse er afgørende for en god kompressionsbehandling.

Standard kompressionsstrømper

Standard kompressionsstrømper anvendes næsten udelukkende ved mindre hævelser og hvor huden er intakt.Specialbandager.dk fører et stort sortiment i standardstrømper i mange kvaliteter, farver og modeller. Husk tidsbestilling på tlf. 4444 8850

Relavante links og artikler