Testforløb med Gladsaxe Kommune

Testforløb med Gladsaxe Kommune

Specialbandager.dk’s datterselskab, Icompression, tester ny teknologi i samarbejde med Gladsaxe Kommune.

Icompression, der er en virksomhed under Specialbandager.dk, har over de sidste seks år har udviklet en intelligent sensor, der kan måle omfanget af et ødem under en bandage.

Udfordringen når man starter et bandageringsforløb for at nedbringe omfanget af et ødem, er, at man ikke kan følge med i hastigheden af afhævningen eller virkningen af bandagen. Det betyder, at hjemmesygeplejen i dag skifter bandagen på faste intervaller, f.eks. to gange om ugen. Vi ved dog, at et ødems omfang svinger i løbet af døgnet og at en bandages effektivitet aftager i takt med ødemet reduceres.

Vores sensor måler kontinuerligt på omfanget af ødemet under bandagen, sender automatisk dataene til en server, som omdanner data til grafer. Disse grafer viser os, hvornår det vil være optimalt med et bandageskift. – altså det tidspunkt, hvor ødemet ikke bliver mindre med den nuværende bandage.

Når man skifter på det optimale tidspunkt, og ikke på faste intervaller, kan man forkorte et bandageringsforløb og opnå flere fordele: Borgeren bliver hurtigere mere mobil og kan fortsætte vedligeholdelsesbehandlingen af ødemet med en kompressionsstrømpe og kommunen sparer ressourcer i form af færre materialer til bandager, færre mandetimer til bandageskift etc.

Sensoren, som er CE-godkendt, har været testet på flere hospitaler og er nu i testforløb hos hjemmesygeplejen i Gladsaxe Kommune.

Vi har i samarbejde med Gladsaxe Kommune udsendt en pressemeddelelse, som kan læses her: Pressemeddelselse

Du kan også læse mere om Icompression og sensoren her: Icompression

Share on LinkedIn Del på LinkedIn