Lymfedrænage

Lymfedrænage er en blid massage, der udføres af specialuddannede fysioterapeuter – også kaldet lymfødem- eller lymfeterapeuter. Formålet med massagen er at stimulere sammentrækningerne i lymfekarrenes vægge og dermed lede lymfevæsken den bedste vej, så “lymfeflowet” øges i de tilbageværende lymfekar.

Image link

Lymfevæske

Lymfevæsken dannes i kroppens væv og organer og flyder i lymfebaner. Lymfevæsken transporterer bl.a. affaldsstoffer, bakterier og døde celler til lymfeknuderne, hvor de uskadeliggøres. Lymfesystemet spiller også en rolle for immunforsvaret, dvs. at lymfesystemet faktisk er med til at holde dig sund og rask.

Sådan virker lymfesystemet

Lymfesystemet består af lymfekar og lymfeknuder. Lymfeknuderne findes overalt på kroppen, men er især koncentreret på halsen, i armhulerne og i lysken.

Den overskydende lymfevæske man har i vævet drænes af lymfekarrene, som fører væsken tilbage til blodbanen gennem lymfeknuderne.

I lymfeknuderne uskadeliggøres bl.a. affaldsstoffer, bakterier og døde celler og lymfesystemet er derfor væsentligt for et godt immunforsvar.